Холодильні камери – види, типи та особливості

Холодильні камери використовуються не тільки в побуті, але й в промисловій сфері. Холодильники можна розрізняти за різними ознаками, ось лише основні з них:

  • Обсяг холодильної камери;
  • Температурний режим, включаючи можливість його регулювання;
  • Тип внутрішнього покриття камери;
  • Способи збирання внутрішніх та зовнішніх елементів;
  • За призначенням застосування (промислові та побутові).

І якщо з використанням холодильників в побуті все зрозуміло, то в промисловій сфері вони використовуються для зберігання швидкопсувної продукції, м'яса, заморозки, фармацевтичної, добувної та машинобудівної продукції, докладніше дивіться на сайті https://legat.com.ua.

Холодильні камери за способом збирання

По способу збирання промислові холодильники поділяються на два види:

  • Стаціонарна камера. Таку камеру не треба збирати, установка відбувається безпосередньо на виробництві та є частиною виробництва або торгового залу. Головна відмінність - простий процес монтажних робіт.
  • Збірна камера. Такий холодильник можна встановити в будь-якому місці, розбирати та перевозити. У таких холодильних камерах продукти зберігаються на ґратчастих поличках, м'ясо підвішується на гачки, які пригвинчені до стелі. Двері холодильної камери мають спеціальні ущільнювачі, що забезпечує високий рівень герметизації.

Види холодильних камер

Всі охолоджуючі елементи знаходяться поруч з холодильною камерою, випарники встановлюються під стелю, що дозволяє конденсату стікати в спеціальний піддон. Такі холодильники мають внутрішнє освітлення, що дозволяє добре бачити все всередині.

Корпус такого холодильника має всього три основні блоки:

1. Панелі стелі, підлоги та стін - це щити з теплоізоляцією, які зовні обшивають алюмінієм.

2. Дверний блок, який має коробку з кріпленням та дверний отвір.

3. Кутові елементи для з'єднання панелей.

Холодильники по температурному режиму

Промислові холодильники можна так само розділити по температурному режиму на чотири типи.

  • Експериментальні камери. У таких камерах температура досягає - 85оС.
  • Холодильники для шокової заморозки, використовуються для того, щоб зберегти зовнішні та смакові якості продукту. Працюють при температурі до – 40оС.
  • Промислові низькотемпературні морозильні камери. Використовуються для збереження замороженої продукції в магазинах, на складах і так далі.
  • Середньо-температурні промислові камери. У них зберігається охолоджена продукція, медичні препарати. Мають температуру від -5 до +14оС. Використовуються в кафе, магазинах та в медицині.
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать

Комментарии