Новини компаній
13:37, 9 квітня

Дріп кава - як готувати

Новини компаній

Бажаєте поласувати смачною дріп-кавою, але не знаєте як її правильно приготувати? Ми вам в цьому залюбки допоможемо! Ще 74 роки тому, винахідливі японці запропонували кавоманам цікаву новинку – кава у мішечках. Ці маленькі мішечки, схожі на сучасні пакетики з чаєм, опускали в гарячу воду та заварювали щойно змелене кавове зернятко. Все начебто непогано, але було одне велике Але. На жаль, винахід провалився, адже під час заварювання таким методом відбувалася перекстракція. Тобто у гарячу воду потрапляло занадто багато кавових олій, кофеїну, цукрів та кислот, через що напій мав непривабливий, пустий та занадто гіркий смак.

Дріп кава - як готувати, фото-1

На сьогодні, придбати дріп-каву https://coffeeok.com.ua/ua/kofe/drip-kofe можна в багатьох інтернет-магазинах. Не потрібно відразу бігти й скупляти усю дріп-каву, на яку діє спокуслива акція чи знижка. Потрібно бути обережним, адже під виглядом дорогої дріп-кави, можна придбати фальсифікат. Тому, головне це вибрати хорошого продавця, з оригінальним та якісним товаром. Не менш важливі й рейтинги магазину та відгуки. Та все ж, як згадувалось вище, винахід з мішечком, прийшов не до смаку багатьом кавоманам, тому пропонуємо дізнатись, яким є сучасний вид дріп-кави та як правильно готувати ці види напоїв.

Дріп кава - як готувати, фото-2

Що таке дріп-кава?

Дріп-кава – це свіжозмелена кава, що запакована у герметичний одноразове пакування в середні якого сировина для приготування смачної кави. Дріп, з англійської означає “крапля”, тобто через маленький паперовий фільтр пакетик, крапельним методом проходить гаряча вода, заповнюючи горнятко шикарним напоєм. Завдяки простоті у приготуванні та гігієнічному пакуванню, напій можна приготувати практично в будь-яких умовах:

  • на роботі;
  • у подорожі;
  • вдома;
  • у відпустці;
  • та навіть в горах.

Це ідеальний варіант для справжніх поціновувачів свіжозмеленого та свіжозвареного напою. Важливим фактором є те, що пакування наповнене інертним газом, тому кава завжди буде свіжою без жодної втрати корисних властивостей та неперевершеного смаку.

Крім того, дріп-кава це:

  • Простота. Щоб заварити не потрібні додаткові приладдя, достатньо всього улюбленого горнятка та гарячої води.
  • Швидкість. Всього декілька хвилин, і перед вами преміальний напій відмінної якості, без додаткових зусиль.
  • Різноманіття. Чудова можливість посмакувати різними видами кави від відомих брендів, не купуючи великі пакування.

Також головною особливістю є те, що після приготування не залишається кавової гущі. Це схоже на розчинний вид кави, але з величезною відмінністю: ідеальна якість разом з шикарним смаком щойно звареної кави, наче досвідченим професіоналом бариста.

Як зазначалось на початку, першими провідниками у світ дріп-кави були японці, тому саме Японія є світовим кавовим лідером з багатьох показників. Розробляючи продукцію, японці взяли до уваги такі фактори:

  • У робітників офісу не завжди є час готувати каву, до того ж робити це правильно.
  • Свіжозварена зернова кава, завжди буде смачніша за будь-яку елітну розчинну каву.
  • Часто, похід до кав'ярні це втрата дорогоцінного часу.
  • Нікому не подобаються залишки кавової гущі у чашці.

Отже, поява перших дріп-пакетиків стала справжнім фурором! Спочатку, це був невеличкий пакетик, що за допомогою маленького кріплення, чіплявся на одну зі сторін чашки. На жаль, цей етап теж провалився. Покупці почали скаржитися на те, що під час проливання гарячою водою, фільтр-пакетик зривався та разом з гущею падав у чашку. Тому на початку 2000-х років на світ народився фільтр-пакетик, який використовується до сьогодні. Він має такі переваги:

  • Тепер кріплення завжди фіксується на обидві сторони чашки.
  • Матеріал пакетика ідеально розрахований на правильну фільтрацію, адже виготовлений з синтетичного волокна та має напівперфорацію, для врівноваженого та правильного проходження процесу екстракції.

Зараз дріп-кава є однією з найзатребуваніших видів кави та сміливо конкурує з зерновою та меленою кавою відомих брендів. Виробники пропонують цікаві купажі, унікальні поєднання елітних сортів й незвичайні смакоароматичні нотки. Тож як правильно приготувати дріп-каву? Одразу зазначимо, що дріп-кава це не пакетик з чаєм, її не потрібно занурювати у воду! Таку каву готують методом проливання гарячої води через фільтр пакетик, що фіксується на чашці, вище рівня води. Отже, ось декілька практичних кроків.

Підготуйте чисту воду

Потрібно підготувати чисту бутильовану чи фільтровану воду та довести до кипіння за допомогою звичайного чи електричного чайника, та навіть похідного кухлика. Не варто заливати щойно скип'ячену воду (98-100°C) у пакетик, адже це може негативно вплинути на смак та додати каві зайвої гіркоти. З іншого боку, не варто заливати занадто охолонену воду (менше ніж 92°C). Найкращим варіантом буде коливання від 96- до 98 °C. Щоб отримати потрібну температуру води, відкрийте кришку скип'яченого чайничка на дві хвилини, й температура стане ідеальною для заварювання. За умови, що об'є́м води у чайнику не більше 0,5 л.

Відкрийте пакетик з кавою

Зробити цей крок обов'язково потрібно безпосередньо перед проливанням водою. Відкривши пакетик, мелена кава починає взаємодіяти з повітрям, та як наслідок окислюватися. Довгий процес окислення негативно впливає на смак, він може стати пустим й не ароматним. Тому відкриваючи пакетик, краще одразу готувати каву.

Відкрийте дріп-пакет по лінії перфорації

Цей етап не важкий, достатньо відірвати верхівку пакетика, по вже зроблений виробником лінії перфорації. Маленький лайфхак: перед тим, як відривати верхівку, гарненько струсіть пакетик, аби всі частинки кави, що налипли на стінки пакетика рівномірно розподілились.

Встановіть фільтр-пакетик на чашку

Потягніть за бічні ручки та гарненько закріпіть дріп-каву на стінках чашки чи склянки. Головне, щоб при проливанні дно пакетика не торкалось води.

Залийте воду у фільтр-пакет

Важливо зазначити, що процес відбувається у три етапи заливання дріп-кави до поділки водою, та кожного разу потрібно почекати 45 секунд.

Далі витягніть пакетик, утилізуйте його та смакуйте вишуканою кавою. До речі, віджимати його не потрібно, бо це призведе до переекстракції. Як видно, процес приготування зовсім нескладний, головне робити все поступово та поетапно.

Дріп кава - як готувати, фото-3

Смаків дріп-кави існує дуже багато, деякі виробники навіть пропонують безкофеїновий вид напоїв https://coffeeok.com.ua/ua/kofe/kofe-bez-kofeina для тих кому не можна кофеїн чи тим хто від нього відмовився. Тому приготуйте дріп-каву самостійно та відчуйте неперевершений смак свіжозвареної кави! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...