• Головна
  • Сьогодні День працівників харчової промисловості
09:42, 18 жовтня 2020 р.

Сьогодні День працівників харчової промисловості

Сьогодні День працівників харчової промисловості

Свято День працівника харчової промисловості святкують в третій декаді жовтня.

В 2020 році воно припадає на 18 жовтня.

Вперше професійне свято День харчовика з’явилося у минулому столітті. Святкові заходи включають вшанування праці харчовиків та яскраві застілля. Перелік святкових заходів на цей день звичайно ж не обмежується тільки святковими застіллями. Це скоріше кульмінація святкування.

До Дня цього професійного свята в містах, сільгосп районах і на підприємствах на честь копіткої праці наших харчовиків готуються концерти, музичні вистави і різноманітні шоу, ярмарки, нагородження і заохочення видатних працівників виробництва, звучать полум’яні промови і влаштовують урочисті вечірки. Керівники профільних підприємств поспішають привітати своїх співробітників. День працівників харчової промисловості було встановлено у 1966 році і він святкується у третю неділю жовтня. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 року.

Підприємства харчової та переробної промисловості грають велику і провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами в усьому світі, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства. Нагадаємо, що в другій декаді жовтня, а саме 16 жовтня проводиться ще одна знакова подія політики міжнародного продовольчого забезпечення - Всесвітній день продовольства, який було засновано Генеральною Асамблеєю ООН.

Він проходить з широкою міжнародною підтримкою в різних країнах, акцентуючи увагу на питаннях продовольчої безпеки і продовольства, як необхідної умови для життя, благополуччя і одного з основних прав людини. Працівники харчової промисловості постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. Звичайно ж, умови розвитку харчової промисловості та економіки в кожній окремій країні різні, мають свою специфіку, однак досягнутий сучасний технологічний рівень виробництва харчової продукції дозволяє зберігати хороший результат навіть в екстримальних умовах. 

З сайту Ділова мова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...