• Головна
  • На Новомосковщині завершилася посівна: агрофірми району вже готуються до збирання ранніх зернових
15:22, 4 червня 2020 р.

На Новомосковщині завершилася посівна: агрофірми району вже готуються до збирання ранніх зернових

На Новомосковщині завершилася посівна: агрофірми району вже готуються до збирання ранніх зернових

На Новомосковщині завершилася посівна. Зараз агрофірми району вже готуються до збирання ранніх зернових.

Інформацію про це оприлюднили на сайті Новомосковської райдержадміністрації.

Під урожай 2020 року з осені минулого року посіяно 32,5 тис. га озимих культур, з яких 28,9 тис. га на зерно, в даний час озимі знаходяться в задовільному стані.

На всій площі озимих проведено підживлення.

За інформацією, в поточному році ярими культурами засіяли 75,7 тис. га, в тому числі зерновими і зернобобовими 34,9 тис. га, з них:

ячмінь - 6970 га

пшениця - 100 га

зернобобові - 808 га

кукурудза на зерно - 26940 га

просо - 45 га

Загалом зерновими культурами засіяли 63,8 тис. га, в тому числі ранніми зерновими та зернобобовими 36,8 тис. га.

Зернова група в структурі посівних площ займає 60 %.

Технічними культурами засіяли 35,5 тис. га, з яких 31,7 тис. га -соняшником.

Картоплі та овоче-баштанних культур посіяно 6,0 тис. га.

В переважній більшості господарств зберігається висока культура землеробства.

Повідомляють також, що посів сільськогосподарських культур провели в оптимальні науково-обґрунтовані строки кондиційним, протруєним насінням з дотриманням технологічних вимог, які висуваються при підготовці грунту та посіві кожної культури. Поля утримуються в чистоті від бур’янів, шкідників та хвороб, витримано прямолінійність посіву, польові дороги прогрейдеровані, обкошені, посіви знаходяться в задовільному стані.

Читайте також: На Новомосковщині зафіксували масовий мор фауни: забруднення річки Татарки може стати екологічною катастрофою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...