Як у літню спеку користуватися холодильником і не витрачати зайві кіловат-години.
8 серпня 120 років тому було запатентовано холодильник.
«Дніпровські енергетичні послуги» діляться порадами, як охолоджувати їжу і напої та заощаджувати на електроенергії.
Фахівці компанії-постачальника постійно консультують споживачів з питань енергоефективності. Холодильник – чи не єдиний прилад, який працює в оселі 24/7. Щоб зменшити суму в платіжці за світло важливо серйозно підійти до вибору і розташування побутової техніки:
- встановлюйте холодильник на відстані від плити й обігрівачів – в іншому випадку для роботи прилад витрачатиме більше електроенергії;
· ідеальне місце для холодильника – біля внутрішньої стіни кімнати, але не впритул;
- при купівлі звертайте увагу на клас енергоефективності: побутова техніка класу «А» або «А+» дозволяє зменшити споживання енергії на 30–50% в порівнянні з приладами класу «В».
Допоможуть заощадити й правильне використання та обслуговування:
- ставте у холодильник їжу, охолоджену до кімнатної температури, а не гарячу, тільки зняту з плити;
- не залишайте дверцята відчиненими надовго;
- стежте, щоб температура на кухні не перевищувала +30 градусів (в ідеалі +18–20): через спеку холодильник споживає вдвічі більше електроенергії;
- перевіряйте ущільнювач на дверцятах, щоб він не був зношений, у разі потреби замініть на новий.
Холодильник не належить до найбільш енергоємних приладів. Але цей «трудівник» підключений до мережі цілодобово. Перехід на «нічний» тариф дозволяє сплачувати удвічі менше за роботу холодильника з 23:00 до 7:00.
Читайте також: У Новомосковську почали ремонтувати будівлю музею