Вартість великодньої паски виросла майже на чверть порівняно з минулим роком.
Про це під час прес-конференції заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає кореспондент інтернет-видання UA1.
За його словами, цього року традиційна пасочка вагою 750 г обійдеться українцям в 40 гривень.
"Вартість випікання паски зросла на 21%. Значний вплив на зріст ціни паски мають яйця. Їх ціна зросла на 95%. Масло і маслопродукти зросли на 9 гривень. При цьому вартість дріжджів і цукру зменшилась", – сказав Олег Пендзин.
Він також додав, що економний великодній кошик виріс у ціні на 37%.
"Півкілограма ковбаси коштуватиме 115 гривень, півкілограма сала – 36 грн. Загалом, весь кошик коштуватиме близько 200 гривень, тоді як минулого року – 170-180 гривень", – підкреслив Пендзин.